Nieuws


Sloebies binnenspeeltuin

Sloebies binnenspeeltuin

Liefste ouders en sloebies,

Deze zondag 11 FEBRUARI gaan wij naar de binnenspeeltuin de Nekki in Mechelen. Deze activiteit kost 5 euro. Om naar de Nekki te gaan zoeken we nog vervoer. Als jij kan rijden geef dan een seintje op mijn nummer (0471464235) of via mijn mail-adres: [email protected]

Speelse groetjes de sloebieleiding.

Meer lezen

Schaatsen

Het is weer schaatstijd!

Beste ouders en leden, Op 11 februari gaan we met z’n allen (buiten de sloebies, die hebben een andere activiteit gepland) schaatsen! Even wat belangrijke info zodat je zeker niets vergeet. Voor deze activiteit brengt iedereen €5 mee, heb je je eigen schaatsen is dit maar €3. Hierin zit het schaatsen en een drankje in. Vergeet je handschoenen niet! Dit is verplicht! Om met z’n allen ter plaatse te geraken hebben we nog enkele ouders nodig die ons kunnen vervoeren (heen en terug). Zie jij dit zitten laat dit dan even weten aan Jonas Kerremans (0491 33 38 37). Wij danken u hiervoor al! Tot dan!

Meer lezen


Geen Chiro

Geen Chiro

Liefste ouders en leden,

We willen jullie er nog even aan doen herinneren dat het deze zondag (21-01-2018) geen Chiro is.

Meer info: onze kalender

Nog een fijn weekend toegewenst!

Meer lezen

Winter BBQ

Hupla, de opbouw is begonnen! Zaterdag is het eindelijk zover. Tot dan!
Wanneer: Zaterdag 17h
Waar: Chiro Tisselt - Brielen 11, 2830 Tisselt

Meer lezen

De banier

Als je nog meer chiro wil uitstralen dan kan dat met chiro-kousen, chiro-onderbroek, chiro-hemd, chiro-kopje, ...
Meer lezen


Fakkelloop

Fakkelloop

We staan in de krant!: Een vijftiental Willebroekse jongeren van Chiro Tisselt verzamelden aan het Fort van Breendonk voor hun jaarlijkse fakkelloop richting de Congreskolom in Brussel. Die tocht wordt in estafette gelopen.

“Het is nu de 32ste editie. Voor ons wordt het de zevende deelname”, zeggen Robbe Goovaerts en Sam De Wit. In het Fort gaf Kevin Polfliet ondertussen een lezing en de boekvoorstelling 'Van Convent tot Conflict', de vertaalde versie van het relaas van een Amerikaanse non over het begin van WO I in Willebroek.

Bron: Link

Meer lezen

Winter BBQ

De winter staat weer voor de deur en dus ook de befaamde winterbbq van Chiro Tisselt. Wat bieden wij jullie aan? Een lekkere BBQ met saladbar, een lekker dessertenbuffet, verse soep, allerlei koude en warme dranken en verschillende soorten jenevers. Dit alles gaat door in een verwarmde feesttent aan de chirolokalen en we zorgen ook voor een gezellig buitenvuurtje.

Meer lezen

Christus Koning

Disco-Jezus is zijn volgelingen kwijt en vraagt jullie nu om hem te helpen. Kom zondag 5 november allemaal tegen 09:00 u naar onze chiro en help Jezus met de zoektocht zijn volgelingen terug te vinden zodat het laatste avondmaal vredig kan doorgaan.
Meer lezen

vriendjes- en vriendinnetjesdag

REMINDER:

Vandaag is het vriendjes en vriendinnetjes dag. Iedereen is welkom! Om 14h30, bij het begin van de Chiro zondag, organiseren wij een infomoment. Hier zullen we het hebben over onze werking, bivak, financieel plaatje, verzekering,... Tot straks!

Meer lezen

HET Chiroboekske

Hupla, HET Chiroboekske is er! Nog even geduld en jullie kunnen genieten van 25 pagina's interessante lectuur.

Meer lezen

vriendjes- en vriendinnetjesdag

Zitten je kinderen nog niet in de chiro, maar ben je wel geïnteresseerd in onze werking? Zitten je kinderen nog maar net in de chiro en zit je met nog wat vragen of zou je weleens kennis willen maken met de leiding? Zitten je kinderen al heel wat jaren in de chiro en wil je graag andere ouders verwelkomen en vertellen over je ervaringen met de chiro? Dan nodigen we jullie van harte uit op 29 oktober 2017, om 14u30 aan de chirolokalen.

Tevens is het dan vriendjes- en vriendinnetjesdag en is iedereen welkom op onze chiro om naar harte lust te spelen. Ondertussen verwelkomen wij de ouders op ons infomoment. We geven jullie een rondleiding, leggen onze werking uit, de belangrijkste data, extra uitleg over het bivak, …

Nadien kunnen jullie gerust nog even blijven om iets te drinken of te eten (catering door onze enige echte Aspiranten). Daarbij kan je gerust nog vragen stellen of een babbeltje slaan met de leiding en je medechiro-ouders.

Hopelijk tot dan!

Meer lezen

Dag van de Jeugdbeweging

Morgen is het weer van dat. De hoogdag der hoogdagen: Dag van de Jeugdbeweging! Vergeet zeker niet in uniform naar school, werk, stage,... te gaan. Ook kan je onder andere in Willebroek gaan genieten van een lekker ontbijtje. Veel plezier!

Link naar het facebook event

Meer lezen

Kalender

Onze kalender tot en met februari staat online! Ga zeker eens een kijkje nemen via deze link.

Meer lezen

Tisselt by Day/Night

Dag 2 van de opbouw voor Tisselt by Day/Night!
Meer lezen

Chiro tot 18.00u

Zondag 03/09/17

Beste leden en ouders
Zondag (03/09/17) zal het voor iedereen chiro zijn tot 18.00u. Dus de 3 oudste groepen mogen vroeger naar huis.

Alvast bedankt voor het begrip.
Meer lezen

Zomerschoonmaak

Grote Kuis!

Beste Chiro-ouders

Op zaterdag 2 september vanaf 10:00 houden we een grote zomerschoonmaak in en rond onze lokalen. Alle helpende handen zijn welkom om: ramen en deuren te poetsen, kasten en bergplaats op te ruimen, onkruid te wieden, … kortom allerlei klusjes uit te voeren om op zondag 3 september te starten in een kraaknette Chiro-omgeving. Hopelijk tot dan! Je zou ons een enorm plezier mee doen!

Lieve groetjes
de leiding en VB
Meer lezen

“Kaft papier”

Kaft papier

Beste leden, wacht in september zeker nog even met het kaften van je boeken want 10 september krijgen jullie tijdens Tisselt By Day speciaal kaftpapier van de chiro.
Meer lezen


Kalender

De kalender van augustus, september en oktober staat online op onze website!

Klik hier

Meer lezen

Laatste dag

Laatste dag

Ooohooo, het is al onze laatste dag hier in Herselt. 🤔 Iedereen is zijn dansje of toneeltje aan het voorbereiden voor de bontering van vanavond. Ten slotte staat er nog een groot kampvuur op de planning.

Meer lezenBezoekdag

Bezoekdag

Vandaag is het bezoek dag! Jullie zijn vanaf 14h welkom op onze kampplaats. Het adres is: Groenheuvelstraat 2, Herselt. LET OP: 200 meter van onze kampplaats heeft een andere Chiro ook zijn tenten opgesteld. Onze kampplaats kan je herkennen aan onze grote witte tent en aan de vrachtwagen waar "SAM" op staat geschreven. Tot straks!

Meer lezenHerinnering

Herinnering

---HERINNERING---

Vanavond tussen 17u en 19u moeten de valiezen van de leden naar de chiro worden gebracht. Wij laden deze direct op de camion. De sloebies hoeven hun valiezen nog niet te brengen, zij kunnen alles meenemen tijdens de bezoekdag.

Tot vanavond!

Meer lezen


Inschrijvingsavond Bivak

Inschrijvingsavond Bivak

Beste ouders en leden,

Nu het einde van het schooljaar stilletjes aan begint te naderen, betekent dit dat de zomervakantie binnenkort weer voor de deur staat. En een zomervakantie zou natuurlijk geen echte zomervakantie zijn zonder het spetterende, ongelofelijke, vet coole bivak van Chiro Tisselt. Dit bivak zal doorgaan voor alle groepen (buiten de sloebies) van donderdag 20 juli tot zondag 30 juli te Herselt. De sloebies gaan in tegenstelling tot alle andere groepen maar 8 dagen op kamp en komen aan op de bezoekdag die dit jaar zal doorgaan op zondag 23 juli.

Voor alle leden die staan te popelen om op bivak te vertrekken organiseren wij daarom volgende week zondag 21 mei ’17 de inschrijvingen voor het bivak van 18.00u ’s avonds. En voor alle ouders die toch nog wel wat schrik hebben om hun geliefde kroost 10 of 7 dagen van thuis weg te sturen, organiseren wij ook een infomoment. Hier zal er meer info gegeven worden over wat op kamp gaan nu juist inhoudt: dagindeling, activiteiten,… Onze geliefde asketen zullen er namelijk ook voor zorgen dat u gedurende deze avond geen dorst lijdt, en zullen aan een democratische prijs drank verkopen. De prijs voor dit bivak kan zondag cash betaald worden maar ook via overschrijving (naar voorkeur).

  • Sloebies: 90 euro voor 8 dagen kamp
  • Andere leden: 120 euro voor 10 dagen kamp
  • Minderprijs voor 2de kind: 5 euro minder voor 2de kind

Wij hopen op jullie talrijke aanwezigheid opdat we er wederom een fantastisch bivak van mogen maken!

Meer lezen

Keti Carwash

Kom allemaal naar onze carwash!!

Wat? Carwash georganiseerd door de keti's Tisselt
Waar? Brielen 11, Tisselt
Wanneer? Zondag 14 mei vanaf 13u
Hoeveel? 7 euro per auto en 3 euro per fiets

Er zal ook drank aanwezig zijn aan democratische prijzen!

FB event: https://www.facebook.com/events/123917981504313/

Meer lezen

“Trui en T-shirts”

Trui en T-shirts

Beste ouders en leden,

Chiro Tisselt is enorm trots dat ondertussen bijna alle leden elke zondag in onze nieuwe chiro Tisselt trui en T-shirt ravotten. Onze truien en T-shirts waren aan een razendsnel tempo uitverkocht, en ondertussen zitten we al aan de derde bijbestelling. Door opgeslagen prijzen van de fabrikant, moeten wij onze prijzen ook aanpassen.

Vanaf 1 mei zijn de prijzen als volgt:
Trui: €20
T-shirt: €10
Trui + T-shirt: €25

Nu zondag (30 april) is het geen chiro, maar zijn alle ouders/grootouders/nonkels/tantes/... welkom op ons tweejaarlijks Distelbal. Op maandag 1 mei zal chiro Tisselt de dorstigen laven op de Disteling, en voor de avonturiers onder ons is er weer het kampioenschap Bakkenklimmen!

Meer lezen

Distelbal

Vanaf vandaag zijn de kaarten voor het distelbal te verkrijgen bij Den Bradt en Penneke dop. U kan ze ook aankopen bij onze leiding. Tot volgende week!

Meer lezen

Zwemmen

Zwemmen speelclub - rakwi

Liefste speelclub en rakwi's

We hopen dat jullie enorm hard hebben genoten van Pasen en dat jullie vele eitjes hebben kunnen verzamelen! Hopelijk hebben jullie ook genoeg gerust want deze zondag gaan we WEL zwemmen in het zwembad in Bornem. Dus vergeet zeker en vast niet jullie zwemkledij, misschien een zwembril en natuurlijk jullie goed humeur! Als er ouders zijn die willen rijden, Stuur dan maar gerust een mailtje naar [email protected]

Meer lezen

Distelbal - Bakkenklimmen

Chiro Tisselt presenteert zijn twee jaarlijks Distelbal en Bakkenklimmen.

Klik op Meer Lezen voor meer info

Meer lezen

Carnaval

Carnaval

Beste chirofanaten, Op zondag 2 april is het de jaarlijkse carnavalstoet in Willebroek. Naar goede gewoonte zullen wij hier met onze leden naartoe trekken. Op deze dag hoef je voor 1 keer eens niet je chiro uniform aan te doen, maar mag je verkleed komen! Hoe gekker hoe beter! Wij zijn ook nog opzoek naar ouders die willen rijden en de leden naar Willebroek willen brengen. Daar spreken we af aan de oude rijschool (Chiro Jongens Willebroek). Om 17u spreken we dan opnieuw af om terug richting de chiro te vertrekken. Wij hopen op een grote opkomst van gekke feestneuzen!
Meer lezen

Zwemmen

Zwemmen

Beste ouders,

Zoals jullie al immers weten zijn we deze zondag niet kunnen gaan zwemmen. Dit is veroorzaakt door miscommunicatie met het zwembad van Bornem. Zondag hebben we nog kunnen regelen dat de sloebies wel zijn kunnen gaan zwemmen maar dit is natuurlijk niet eerlijk tegenover de andere groepen. Daarom zal er een nieuwe zondag worden ingelast voor de andere groepen buiten de sloebies om te gaan zwemmen. Wij hopen op jullie begrip en sorry voor dit misverstand.

Meer lezen

Zwemmen

Zwemmen

Beste ouders en leden,

Volgende zondag (12 maart 2017) is het weer zwemmen te Bornem, dit geldt voor alle groepen dus ook voor de sloebies. Aan de sloebies die het zwemmen nog niet zo goed onder de knie hebben wordt gevraagd om zwembandjes mee te nemen. We vertrekken stipt om half 3 op de Chiro, voor het vervoer richting Bornem zoeken wij nog ouders die eventueel willen rijden. Indien u het ziet zitten om te rijden gelieve een mailtje te sturen naar: [email protected] of [email protected] . Hiervoor alvast hartelijk dank! Wat kost dit nu allemaal? Aan alle leden onder de 16 jaar vragen wij 4 euro, voor diegenen die ouder zijn dan 16 jaar is het 4,50 euro. Wij hopen op een talrijke opkomst zodat we er wederom zoals alle andere zondagen een topzondag kunnen van maken!

Groetjes,
Het sportteam (Ellen en Lennert) van Chiro Tisselt

Meer lezen

“Sloebieweekend ”

Sloebieweekend

Beste ouders van onze sloebies,

Zoals de meeste onder jullie waarschijnlijk wel weten gaan we met heel Chiro Tisselt in juli op bivak.

En ook onze sloebies gaan 7 dagen lang mee ravotten, kampen bouwen en veel spelletjes spelen.

Omdat dit voor de meeste sloebies de eerste keer is dat ze hun ouders zolang moeten missen, organiseren wij op 1 en 2 april een heus Sloebieweekend!

Onze leden worden om 14 uur zaterdagmiddag verwacht op onze eigen chirolokalen om hun 2 dagen lang superhard te amuseren. Ze zullen ’s avonds kunnen genieten van een heerlijk avondmaal en slapen in hun eigen lokalen. Zo kunnen ze wennen aan het samen slapen met hun groep op een vertrouwde locatie.

Zondagnamiddag gaan we dan met z’n allen naar de carnavalstoet in Willebroek. Het weekend eindigt op het normale uur van een chirozondag (namelijk 18u.)

Voor het eten, drinken en de vieruurtjes vragen we om 10 euro mee te brengen.

Als uw kind aanwezig zal zijn, gelieve dan een mailtje te sturen naar [email protected] voor 20 maart.

Verdere informatie i.v.m wat mee te nemen volgt.

We hopen al onze leden te kunnen verwelkomen op ons Sloebieweekend 1&2 april!

Meer lezen

Desserten namiddag

Zondag 5 maart organiseren de tito’s van Chiro Tisselt een dessertennamiddag. Dit zodat zij wat geld kunnen inzamelen om op bivak een leuke vrije avond te beleven. Wat kunnen jullie verwachten : Zelfgemaakte desserts, ijs, pousse-cafékes, biertjes, frisdranken en speciale koffiekes. Niet te missen dus!

Meer lezen

“Hierbij het programma voor de komende weken:”

Liefste leden en ouders

Liefste leden en ouders,

Hierbij het programma voor de komende weken:

Op zaterdag 4 en zondag 5 februari zijn het onze jaarlijkse Chiromosselen! Iedereen is zaterdag van 17u tot 21u en zondag van 11u30 tot 18u30 welkom op onze chiroterreinen om heerlijke mosselen te komen eten. Voor wie geen mosselen lust is er ook superlekkere vol-au-vent en veggi vol-au-vent. Op zondag 5 februari is het dan ook geen chiro.

Zondag 12 februari gaan we met de chiro schaatsen! De chiro begint zoals andere zondagen om 14u30 en ook de einduren zijn hetzelfde. Voor deze superleuke uitstap vragen we alle leden om €5 mee te brengen voor het schaatsen en de huur van de schaatsen. De sloebies gaan niet mee schaatsen, zij gaan een groot spel spelen op onze terreinen. Voor het schaatsen zijn we nog op zoek naar ouders die voor vervoer kunnen zorgen. Ouders die willen rijden kunnen mailen naar [email protected]

Op zondag 19 februari is het geen chiro. De leiding is dat weekend op teambuildingsactiviteit.

Meer lezen

Chiro Tisselt Zoekt

Chiro Tisselt is op zoek naar een radio/werfradio/mediaspeler. Liefst eentje op batterijen zodat onze kinderen overal kunnen springen, zingen, spelen en dansen op hun favoriete muziek. Heeft u ergens een apparaat staan dat voldoet aan deze omschrijving en jullie kunnen deze missen, dan is hij welkom op onze Chiro. Wij danken jullie op voorhand.

Meer lezen


Nieuwjaar tito’s

Onze Tito’s hebben vandaag samen met hun leiding al feestend het nieuwe Chiro jaar ingezet.
Meer lezen


Winter BBQ

Winter BBQ

Wij zijn er bijna klaar voor! Vanaf 17h zijn jullie welkom op onze winter BBQ. Tot straks.
Meer lezen

Uniform

De kleinste maten van ons nieuw uniform zijn terug beschikbaar. Omdat we dit jaar geen Chiro meer geven bieden we deze te koop aan op onze Winter BBQ. Meer informatie over prijzen, … kan je vinden op onze homepage.
Meer lezen

De Sint

Gisteren kwam De Sint langs op onze Chiro. Hij maakte iedereen blij met zijn bezoek. De jongste konden hem en zijn Pieten persoonlijk ontmoeten. ’s avonds stonden er pannenkoeken en chocomelk voor alle groepen op het menu.

Bekijk hier de foto’s:

Bekijken

Meer lezen

Volksdans

Volksdans

Gisteren hebben we met zen allen gezamenlijk gevolksdanst. Ja inderdaad, het was koud buiten. Maar als je samen beweegt krijg je het snel warm!

Meer lezen


Infomoment ouders

Kon je niet op ons infomoment aanwezig zijn? Geen probleem! Hieronder kan je alle informatie nog een rustig nalezen.
Meer lezen


“vriendjes- en vriendinnetjesdag”

vriendjes- en vriendinnetjesdag

Morgenmiddag komt Chiro Tisselt tussen 11h en 12h op RandstadFM (104.9 FM)! Het zal gaan over onze vriendjes- en vriendinnetjesdag. Zeker luisteren!
Meer lezen

Fakkelloop

Fakkelloop

Onze deelname aan de fakkelloop op 11 november is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Radio 2 nam onder andere een interview af. Foto’s en geluidsfragment volgen zo snel mogelijk. Klik op Meer lezen om het filmpje te bekijken.
Meer lezen

“Chiroboekje oktober 2016”

Chiroboekje

Klik op “meer lezen” om het Chiroboekje van oktober 2016 te bekijken.
Meer lezen

Infomoment ouders

Zitten je kinderen nog niet in de chiro, maar ben je wel geïnteresseerd in onze werking? Zitten je kinderen nog maar net in de chiro en zit je met nog wat vragen of zou je weleens kennis willen maken met de leiding? Zitten je kinderen al heel wat jaren in de chiro en wil je graag andere ouders verwelkomen en vertellen over je ervaringen met de chiro? Dan nodigen we jullie van harte uit op 13 november 2016, om 14u30 aan de chirolokalen.

Meer lezen

Een eerste bericht

Eerste bericht

Dit is het dan! Het eerste bericht op de nieuwe website. Wat is er zo speciaal aan deze site? Hieronder een korte opsomming:
Meer lezen