Chiro Tisselt

Praktisch

Wat is chiro?

De leiding zorgt voor leuke activiteiten: een sluipspel in het bos of een detectivespel in de stad, op tocht gaan, met de hele groep op kamp in de zomervakantie, enz.

Voor wie?

Vanaf 6 jaar ben je welkom in de Chiro. Je sluit gewoon aan bij je eigen leeftijdsgroep of afdeling. En als je 18 jaar bent, hoeft het niet te stoppen: daarna kan je leid(st)er worden!

Wanneer?

Elke zondag vanaf 14h30 ben je welkom en mag je meteen meedoen! Bekijk de kalender voor uitzonderingen. Je mag ook steeds een zondag komen proberen!

Waar?

Chiro Tisselt heeft net nieuwe lokalen gebouwd omringd met een groot grasveld waar onze leden zich ten volle kunnen uitleven. Er is ook een grote parking en fietsenstalling.

Verzekering

Je bent verzekerd van zodra je eens meedoet. Na enkele keren proberen, vragen we dan om je lidgeld te betalen.

Hoeveel kost het?

Het jaarlijks lidgeld bedraagt 30 euro. Tijdens de chirozondag kan men drank verkrijgen via een drankautomaat. Een drankje kost 1 euro.

Onze Afdelingen

Chiro op zondag van 14h30 tot 18h00.

De allerjongste leden zijn de sloebies (6-8 jaar). De sloebies houden van fantaseren en dat wordt geïntegreerd in de spelen. Ze dompelen zich samen met de leiding onder in de wereld van trollen en heksen, prinsen en prinsessen en andere sprookjesachtige figuren. Sloebies zijn nog heel individueel ingesteld, het is dus belangrijk om samen spelervaringen op te doen. Die spelen zijn nooit te ingewikkeld, maar wel concreet en fantasierijk. Ook op kamp zijn de jongste Chiroleden welkom om samen te ravotten in de bossen. Ze gaan geen volledig bivak mee, enkel de eerste of de laatste zeven dagen.

Chiro op zondag van 14h30 tot 18h00.

Klein, maar niet meer de kleinsten: de speelclub (9-10 jaar). Speelclubbers houden van spelen, zo simpel is dat! Ze ontdekken de wereld en zijn onnoemelijk nieuwsgierig. Ze dollen en rennen door het bos, verkleden zich en kruipen allemaal samen voor of zelfs in de poppenkast. Of ze trekken eropuit voor een tocht vol spelletjes, plezante liedjes en gekke opdrachten. Ze worden ook al wat mondiger: de leiding zal het geweten hebben! Bij de speelclub leren kinderen al wat meer samen spelen. Vriendschappen (en kliekjes!) ontstaan, banden worden gesmeed.

Chiro op zondag van 14h30 tot 18h00.

De 11- tot 12-jarigen hangen samen met hun rakwileiding de aap uit. Ze ravotten zich te pletter, trekken eropuit met de fiets en lopen zich de ziel uit het lijf bij een supergroot bosspel. Soms maken ze de gekste creaturen in klei en verkleden ze zich in monsters en draken. Regen en wind houden hen niet tegen om buiten te ravotten. Het liefst springen ze dan nog in een grote plas om lekker vuil te worden. Rakwi's zijn sterk in het verzamelen van heel wat speledingen, waarmee de leiding toffe spelen verzint.

Chiro op zondag van 14h30 tot 18h30.

De tito's (13-14 jaar) trekken eropuit met de fiets of met de trein om in de een of andere stad een groot zoekspel te doen. Keihard ertegenaan gaan in een pleinspel en graag winnen, door tactiek of door snelheid. Stilvallen om de laatste stand van zaken in voetballand te bespreken of te zwijmelen over een superster of over die ene knappe jongen van op school, hoort erbij. Ze schminken zich om het gekst voor een show en zomerse zondagen eindigen steevast in een waterfestijn. De sjiekste Chiromomenten worden natuurlijk vastgelegd op sociale media. Kortom: typisch tito's.

Chiro op zondag van 14h30 tot 19h00.

De keti's (15-16) trekken op avontuur, doen een tweedaagse tocht in de natuur met de rugzak of bouwen zelf een vlot om de rivier over te steken. Ze beulen zich af in een zelfverzonnen sport, of zetten hun lokaal volledig op z’n kop om het een nieuwe look te geven. Tijdens het vieruurtje tonen ze de nieuwste danspasjes op een minifuif voor maxipret.

Chiro op zondag van 14h30 tot 19h30.

De oudste afdeling (17-18 jaar) neemt het er goed van en wisselt hevige spelen af met stevige babbels in het gezelligste hoekje van het lokaal. Af en toe staan ze stil bij ‘leiding zijn’ of proeven ze van het leiden van een jongere afdeling. Ze organiseren zelf een aspifuif en leven een week op de Chiro tijdens een leefweek. Op bivak gaan ze op tweedaagse! Kortom: de aspi-jaren zijn de kers op de taart van jaren lid zijn bij de Chiro!

Robbe Goovaerts

Robboco

Kim Van den Bergh

Miks

William Van Den Bogaert

De Kleine

Robbe Van Den Bergh

Kleine Robbe

Niels Hermans

Sniels

Jolien Somers

Jolle

Helena De Groof

Vicky Doms

Calina Cuypers

Lenne Poczo

Sara Van Rompaey

Trixia Van Regenmortel

Nick Nevens

Celeste Metdepenningen

Mira kerckx

Imani Locatelli

Uniform

Chiro Tisselt beschikt over een eigen trui en T-shirt. Deze zijn hieronder afgebeeld. Je kan ze op zondag voor of na de Chiro kopen bij de leiding.
Andere Chirokleding kan je kopen in De Banier. De meeste chiroleden dragen een chiroshort of -rok. Deze zijn bestand tegen alle activiteiten die op een zondagnamiddag doorgaan.
T-shirt

€10

Trui

€20

Trui + T-shirt

€25